• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Încă un motiv pentru a cumpăra direct de la fermieri

    agrointeligenta.ro -

    Relația dintre consumator și fermier este pusă sub lupă zilele acestea când se ia în discuție importanța ca produsele – legume, fructe, lapte, produse din lapte sau carne, miere, gemuri sau siropuri să fie achiziționate direct de la producători. Sunt numeroase motivele pentru care această relație trebuie promovată, iar, recent, pe lângă avantajele evidente – produse mai proaspete, susținerea agriculturii naționale, produse mai bune, o siguranță mai mare, se adaugă și o serie de elemente care, potrivit unui studiu, asigură dezvoltarea economiei locale. 

    Analiza a fost făcută în SUA, în Sacramento, unde ponderea cumpărăturilor făcute direct de la producători nu este deloc mare – doar 4%. Și, cu toate acestea, studiul realizat a pus în vedere că fiecare dolar cheltuit pe achiziții direct de la fermieri a avut un impact dublu comparativ cu situația în care produsul ar fi fost luat prin intermediar, respectiv supermarket.

    Studiul americanilor a arătat că micii producători sunt cei care cumpără la rândul lor inputuri de la nivel local, se aprovizionează de la firme pe care le cunosc și care activează în zonă, creează locuri de muncă și finanțează mai departe bugetele locale prin plata impozitelor pentru pământul pe care îl lucrează și pentru profiturile pe care le înregistrează ca persoane juridice.


    Te-ar mai putea interesa

    Salariul oferit unui inginer zootehnist proaspăt ieșit de pe băncile facultății DNA: Un primar și-a dat propriei asociații pășune cu preț redus și o prelungire de contract cu încă 10 ani Avans APIA 2025. Suma pe cap de oaie și de capră care se achită la prima tranșă din subvenții

    Ultimele știri

    Fermier dezamăgit de ”regina covoarelor vegetale”: ”La pomul lăudat nu te duci cu sacul” Fost ministru: Unul din patru români lucrează la negru. Agricultura, printre domeniile unde această practică s-a înțelenit Comisia Europeană a aprobat subvenția de 3.000 euro/hectar pentru fermierii români